VUČIĆ: NEKO NAS ŠPIJUNIRA I HOĆE DA ZNA KOLIKO IMAMO GRANATA, METAKA, BOMBI

VIJESTI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje združenoj vježbi vojske Srbije “Manevri 2022”. Vučić je stigao na poligon u pratnji ministra odbrane Miloša Vučevića.

U razgovoru sa vojnicima im je čestitao na uspješno izvedenom gađanju, a pitao ih je i za uslove u vojsci.

Govoreći o dešavanjima vezano za dronove, rekao je da jučerašnja priča o njima nije nova, te da je Srbija i ranije znala za pokušaje upada.

– Pitaju se s kim se mi sukobljavamo? Pa ni sa kim… Ali da li želite da neko špijunira naše kasarne i da zna šta imamo i koliko granata imamo, metaka, bombi – rekao je Vučić.

On je dodao kako su cijeli dan NATO dronovi “obigravali” na Brnjaku i Jarinju, bili su na 200, 500 metara od administrativne linije, sa druge strane. Naveo je da NATO poštuje sve procedure, ali da su i oni uočeni.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

– Njih nemamo pravo da rušimo i obaramo po Rezoluciji 1244 i Kumanovskom sporazumu. Ali, nisu oni bili tamo da skupljaju sličice ili da igraju klikere, nego zbog različitih stvari – rekao je Vučić, dodajući da je problem je kada neko dođe u Rašku ili Novi Pazar.

Zato, kako kaže, koriste komercijalne dronove misleći da se tako neće znati čiji su i odakle su došli. Kako je naveo, tu se vidjela “združena djelatnost protiv Srbije”.

– Ne bih rekao neprijateljska, zbog različitih konotacija kojih će biti u zemlji ili regionu, jer će s jedne strane da krenu sa sprdnjom, “pa, dobro ne vide iz satelita, pa su im potrebi dronovi”. Naravno da jesu. Ali, krenulo je i sa druge strane, pa se pitaju sa kim se sukobljavamo – rekao je on.

Dodaje da je u odnosu na nekada, neuporediva snaga Srbije danas, i to prije svega politike.

– Želimo da sačuvamo mir. To nam je prioritet i dajemo sve od sebe da tako bude – rekao je Vučić.