Vučić: Nezavisnost Kosova možete samo sanjati. Pobijedit će Srbija

VIJESTI

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javio se na Instagramu i komentirao posljednja dešavanja na Kosovu.

Kazao je da je pokrenuta sveopšta kampanja protiv Srbije.

Za nama je sedam najtežih dana u posljednjih 15 godina, zbog događaja na Kosovu ali i sveopšte kampanje pokrenute protiv naše Srbije, kampanje laži i kampanje neistina. Kako naš narod kaže ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže trag. Mogli smo da vidimo da imamo prijatelje, oni nisu brojni, ali su hrabri. To su ljudi koji dostojanstveno štite poredak UN-a, ali i pravo malih na život i opstanak. Bili smo suočeni sa najtežim mogućim pritiscima”, kazao je Vučić.

Kada je osam policajaca pobijeno u Sjevernoj Makedoniji, to nisu počinili teroristi. To su radili na teritoriji suverene zemlje, članice UN-a, a kada jedan policajac, koji ne bi smio da bude tu gdje je bio po Briselskom sporazumu, ubijen, a što osuđujem i ne opravdavam, onda svi Srbi do 14. koljena moraju da budu istraženi, uhapšeni, ubijeni, bez ikakve odgovornosti i prava da se brane”, dodao je.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Poručio je da je bilo dosta laži o prisustvu vojnih snaga Srbije. Smatra da je mnogima smetalo što su shvatili da Srbija ima “sofisticirano oružje”

Dodaje da će Srbija nastaviti da ulaže u odbranu svoje zemlje poručivši kako Srbija želi mir.

“Sve što su izgovarali izmišljali su i znali su da izmišljaju. Najteže je bilo slušati priče o tome kako moramo da pozdravimo akciju kosovske policije. I džabe su bila uvjerevanja da to nije učinjeno na profesionalan način. Džaba je bilo naše pitanje zašto je EULEKS odbijen da učestvuje u toj operaciji, nego je smješten u operativnu sobu da gledaju iz daljine… Ti pokušaji da šutimo o tome kako su neki Srbi ubijeni nisu uspjeli. Obavještavam vas da ćete u roku od 24 sata to moći da čujete i vidite. Imamo iskaze očevidaca koji su bili na licu mjesta, kako i na koji način je najmanje jedan čovjek zvjerski ubijen”, rekao je Vučić.

Dodao je da “nezavisnost Kosova možete samo da sanjate”.

“Neka živi Srbija. Pobijedit će Srbija”, kazao je.