Vučić uoči sastanka sa Kurtijem govorio o vojnoj snazi Srbije i Kosova: “Nikada nikoga ne potcjenjujem, ali to nije za poređenje”

Nakon obilaska naoružanja, Vučić je rekao i da je ponosan na Vojsku Srbije i vojnu industriju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, uoči odlaska na sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, da u Brisel ide da bi pokušao da očuva mir i stabilnost.

– Mi nikome ne pretimo, samo želimo da obezbedimo poštovanje međunarodnih pravila, međunarodno javnopravnih normi od Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 do Briselskog sporazuma. To su sporazumi koji su na snazi i oni moraju da budu poštovani i primenjivani – rekao je Vučić novinarima posle obilaska vojne opreme koju proizvodi namenska industrija u Srbiji.

image

Vučić je obišao naoružanje Srbije/Anadolija/

Kako je rekao, ne zna šta da očekuje na sastanku, da je Beograd zainteresovan da o svemu razgovara, ali da želi da razgovara o Zajednici srpskih opština (ZSO), ali ne da neko govori da ZSO bude u skladu sa Ustavom Kosova.

– Podrazumevalo se da ta ovlašćenja budu mnogo veća i šira, zato smo i pregovarali, jasno je šta je pregovarano – rekao je Vučić na prezentaciji na Vojnoj akademiji.

Upitan o situaciji s tablicama, Vučić je rekao da je tu za Beograd situacija čista i da “ako neko to hoće na silu da provodi, na silu može sve, samo je pitanje dokle”.

On je Prištini poručio da ne očekuju da Srbija pomaže po tom pitanju.

Kako je naveo, pre sastanka sa Kurtijem, imaće sastanke sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i specijalnim predstavnikom američke administracije za Zapadni Balkan Gabrijelom Escobarom.

Nakon obilaska naoružanja, Vučić je rekao i da je ponosan na Vojsku Srbije i vojnu industriju.

image

Najavio je da će Vojska Srbije dobiti 11 helikoptera H145M/Anadolija/

Kako je rekao, sve što Srbija može da proizvede, može da proda za tri dana i da na svaku “minu, granatu, bombu, raketu danas ima 10 kupaca po jednom komadu”.

Vučić je najavio i da će Vojska Srbije dobiti 11 helikoptera H145M, a da će Ministarstvo unutrašnjih poslova dobiti “dve pume”.

Upitan o vojnoj snazi Srbije i Kosova, Vučić je rekao da nikada nikoga ne potcenjuje, ali da to nije za poređenje.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više