Vuković poslao poruku Kusturici: Nisi ti za Bosne, zovi se kako hoćeš, Emir ili Nemanja, samo ostani sa one strane Drine

Kontroverzni reditelj Emir Kusturica je u jednom podcastu negativno govorio o rodnom Sarajevu, a na njegove izjave reagirao je predsjednik GO SDP-a BiH Aleksandar Vuković.

Nismo bili jaki da spriječimo sramotu koju je legendarni Đorđe Balašević doživio porukama iz Banje Luke da ga ovdje čekaju meci. Mi smo danas tu da ti ljudi više nikada ne govore u ime svih nas.

Ako su to dozvolili skoro svi iz pedeset i neke, mi nećemo! Pa, slobodno neka izvade te metke! Ne znam šta se čeka ovako dugo? Nismo se nikada ni izvinili Panonskom mornaru!

Povod za ovaj omaž tom čovjeku koji sada plovi nekim mirnijim morima je druga, mračna strana ogledala koji se valjda zove Emir Kusturica – naveo je Vuković na Facebooku.

On je napisao kako je pročitao kako se taj, kako kaže, kvaziintelektualac bez identiteta i morala “pere” od svog rodnog grada Sarajeva.

– Upakovao je Emir svoju bruku kroz blejanje o nekim relacijama između Osmanlija i Austrougara. Pa, kad već nismo sačuvali Balaševića, možemo se sačuvati od ovakvog Emira.

Zovi se kako hoćeš, Emir ili Nemanja, samo ostani sa one strane Drine, na Mećavniku ili na kakvoj god hoćeš gori. Opravdati novac koji moraš pravdati možeš i sa te distance. Svakako psi laju, a vjetar nosi.

Nisi Emire za Bosne, a ionako nikad nisi shvatio onu sarajevsko-bosansku da dobre jarane para kupit’ ne može – poručio je Vuković.

Objava Vukovića na Facebooku

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više