Kategorije
VIJESTI

VULIN PODVIO REP NAKON REAKCIJE IZ AMERIČKE AMBASADE: “Imamo pravo sanjati o ujedinjenju svih Srba mirnim putem!”

“Pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki”, naveo je ministar Vulin.

Ambasada Sjedinjenih Država u Srbiji saopćila je daas da izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom ni evropskim aspiracijama Srbije.

“Dejtonski mirovni sporazum čuva mir i stabilnost. Sve vlade i svi predsjednici Srbije su ga do sada podržali. Komentari ministra unutrašnjih poslova o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i protivriječe integraciji Srbije u evropske strukture”, objavila ja ambasada na Twitteru.

 

Reakcije ambasade Sjedinjenih Država došle su dan nakon što je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dao intervju za dnevni list Politika u kome kaže “da je jedini način da Balkan ostane stabilan taj da Srbi žive u jednoj državi”.

“Ako hoćemo da opstanemo, veoma brzo ćemo postati jedinstven politički narod, kao prvi korak ka ujedinjenju… Jedini način da Balkan ostane stabilan jeste da Srbi žive u jednoj državi. Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa ‘Srpskim svijetom'”, naveo je Vulin u intervjuu Politici.

Ministar Vulin je kratko prokometirao današnju reakciju američke ambasade u Beogrdu kazavši da “ne zna zašto Srbi mogu da budu ujedinjeni u Evropskoj uniji, a ne mogu u zajedničkoj državi”.“Ali znam da ja sanjam san o ujedinjenju Srba, baš kao što su ga sanjali svi moji preci, i baš kao što znam da prirodni proces ujedinjenja Srba traje vijekovima i kao što znam da će jednom biti i okončan, mirnim putem, bez nasilja i sukoba”, kazao je Vulin.Ministar Vulin je konstatirao da se Amerika ponosi “američkim snom” i istakao:“Pustite da i mi Srbi imamo svoj san. Amerika je postala velika na snu, zašto bi Srbima bilo uskraćeno pravo da sanjaju i budu veliki”, naveo je ministar Vulin.

 

Napišite Komentar..