ZAVRŠEN SKUP SRBA U KOSOVSKOJ MITROVICI: “Borimo se goloruki…” (FOTO)

VIJESTI

Danas je u Kosovskoj Mitrovici održan veliki skup kod spomenika knezu Lazaru. Kako pišu tamošnji mediji, cijela Mitrovica okićena je srpskim zastavama, a na obližnjoj zgradi razvučena je trobojnica. Zastave, među kojima i one s natpisom “Ovo je Srbija”, postavljene su i u drugim gradovima na sjeveru Kosova.

Skup u Kosovskoj Mitrovici sa koga se čula poruka da Srbi “ostaju svoji na svome” završen je pjesmom “Ovo je Srbija”.

Dekanica Ekonomskog fakulteta: Borimo se goloruki, ali srcem prepunim ljubavi
Okupljenima su se obratili dekanesa Ekonomskog fakulteta Tanja Vujović, direktor KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek i sutkinja Ljiljana Stevanović.

“Borimo se goloruki, ali srcem prepunim ljubavi prema zemlji koja nas je iznjedrila. Živjela Srbija”, rekla je dekanesa Vujović.

“I danas se naši saniteti zaustavljaju, zastrašuje se naše medicinsko osoblje, oduzeti su nam lijekovi, medicinska oprema, sanitetski materijal… Ništa nije vraćeno, a morali smo pisati i kazne. Prekršaj je što smo htjeli liječiti naše oboljele”, kazao je ljekar Elek.

Kosovski premijer optužuje Beograd
Podsjetimo, skup je najavljen nakon posljednjih promjena koje su se dogodile nakon smjene kosovskog policijskog šefa Nenada Đurića. Njegova smjena popraćena je davanjem ostavke na sva mjesta u prištinskim institucijama, koja je jutros i službeno obavljena.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

U međuvremenu je održana posebna sjednica vlade, a srpski predsjednik Vučić sastao se s ambasadorima Rusije i Kine, a potom i s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, s kojima je razgovarao o odredbama Briselskog sporazuma.

Kosovski premijer Albin Kurti optužio je Beograd da destabilizira situaciju, a Srbe pozvao da ne napuštaju kosovske institucije, nakon što su oni priopćili da izlaze iz vlade i kosovskih tijela, pravosuđa i policije, dobivši podršku srpske premijerke Ane Brnabić.

Kurti: Jasno je, Vučić je prevario Amerikance i Europljane
Kurti je optužio Beograd da nije pričekao ni rok od tri sedmice, na koliko je njegova vlada odgodila uručivanje opomena zbog odbijanja Srba da prihvate preregistriranje vozila sa srpskim tablicama na kosovske (RSK), već je odmah počeo destabiliziranje situacije na terenu.

Kurti je, prema izvještajima lokalnih medija, poslije odluke kosovskih Srba da napuste kosovske institucije, ocijenio da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić prevario SAD i EU.

“Jasno je o čemu se radi. Predsjednik Srbije je prevario i razočarao Amerikance i Europljane. On se često sastaje i koordinira s ruskim ambasadorom u Beogradu i Srbija postaje oruđe u rukama Kremlja”, napisao je Kurti na Facebooku.