Zbog nasilničkog ponašanja tužilaštvo ZDK formiralo predmet protiv Rame Isaka

VIJESTI

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak ponovo ima problem sa zakonom. Predmet je još jedne istrage i to ponovo za nasilničko ponašanje.

U pitanju je napad na jednu osobu u Zenici koja je prethodno imala manji sukob sa njegovim sinom Rusmirom, da bi potom došao ministar da „ureduje“. Slučaj datira od 13. oktobra 2023.

Žurnal je pitao Tužilaštvo ZDK u kojem je statusu istraga protiv Rame Isaka, prijavljenog za nasilničko ponašanje prema jednoj osobi na lokalitetu Crkvice – Zenica, odnosno da li je donešena tužilačka odluka po ovoj prijavi?

„Uvidom u evidencije Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona utvrđeno je da je u ovom Tužilaštvu, vezano za navodno nasilničko ponašanje prema jednoj osobi na lokalitetu Crkvice-Zenica, formiran predmet. Predmet je u radu“, odgovaraju iz Tužilaštva ZDK.

Izvori iz Tužilaštva ZDK i policije uvjeravaju da postoji video snimak nasrtaja Rame Isaka na tu osobu, što svemu daje dodatnu težinu. Unatoč tome, Isak negira tako nešto.

„Ni s kim ja nisam imao nikakve konflikte…Protiv mene nije mogao nikada ništa poduzeti jer ja nisam ništa uradio… Bio je jedan incident, jedan dečko je malo izvređao u mene sina, istrgao mu telefon. Policija je došla, protiv tog momka je pokrenut postupak..“, izjavio je nedavno ministar Isak za portal Klix.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ramo Isak je rekao da je sin povukao prijavu „na sudu“, iako slučaj nije ni mogao doći do suda prije eventualne optužnice. U Tužilaštvu ZDK su prema izvorima samo sve razdvojili na dva predmeta, protiv te osobe glede sukoba sa Rusmirom Isakom i drugi, koji se odnosi na ministrov fizički atak.

Da ima spornih detalja dešavanja govori i podatak da su pod internom istragom i dva policajca koja su po svemu sudeći loše odradili svoj posao, znajući uticaj Rame Isaka. Tim povodom Žurnal je pitao Upravu policije MUP-a ZDK da li postoji postupak protiv policijskih službenika zbog sumnje da nisu postupili sukladno propisima tokom evidentiranja nasilničkog ponašanja osobe Ramo Isak prema jednoj osobi, dana 13. 10. 2023. na području Crkvica-Zenica.

“U vezi događaja koji se pominje u vašem aktu, obavještavamo vas da se protiv dva policijska službenika Policijske stanice Crkvice vodi interni postupak u cilju provjere zakonitosti njihovog postupanja u konkretnom slučaju. U zavisnosti od ishoda internog postupka ovisit će eventualno daljnje postupanje nadležne službe”, odgovorili su iz UP MUP-a ZDK.

Crna Hronika