ŽELJANA ZOVKO OBRADOVALA KONAKOVIĆA: “Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor!” (VIDEO)

VIJESTI

Eurozastupnica HDZ-a Željana Zovko bila je gošća zagrebačke redakcije N1 televizije gdje je, između ostalog govorila, i o prioritetima nove vlasti u BiH.

Zovko je kazala da izmjena Izbornog zakona stoji kao osnovna i ključna preporuka za kandidatski status Bosne i Hercegovine.

“Najveći je prioritet da se treba napraviti reforma Izbornog zakona, što znači finaliziranje ustavne i izborne reforme. Povjerenik za proširenje Várhelyi je jasno naglasio da je promjena izbornog zakona ključna”, istakla je Zovko.

Upitana zašto bi uglavnom isti političari koji su ponovno izabrani to napravili sada, ako nisu ranije, Zovko je odgovorila da će HDZ imati “druge sugovorneike iz bošnjačkog naroda”.

“Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor”, kazala je Željana Zovko, otkrivši tako da HDZ neće koalirati sa SDA nego s partijama “Trojke” koje su pokazale više spremnosti na kompromis i dijalog.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Zovko je dodala da je bilo kakvi pregovori s figom u džepu vode u staganciju i krizu.

“Bitno je da u ovom slučaju kad se budu formirale koalicije, da uđu s dobrom vjerom, da se ide na kompromis i da se ide na dogovor. Svi vrlo dobro znaju da kompromisi tu zemlju vode naprijed. Bilo kakvi pregovori s figom u džepu vode u stagnciju i vode u krizu. BiH je u posljednje četiri godine bila u kontinuiranom stanju krize. Mi znamo da je još uvijek izbor hrvatskog člana Predsjedništva nije zastupljen. Kad u Predsjedništvu imamo dva bošnjačka člana i jednog srpskog, politika se vodi na principima što većih tenzija, a ne smirenja”.