Kategorije
VIJESTI

ŽELJANA ZOVKO POTRESENA POSLJEDNJIM DOGAĐAJIMA: “Fajl BiH su dodijelili ekstremnom ljevičaru koji želi građansku BiH, Adis Ahmetović koristi…” (VIDEO)

“Znači ‘Socijalisti’ i ‘Zeleni’ kroz Bundestag idu sa ovom rezolucijom”, poručila je vidno razočarana Zovko čije dugogodišnje lobiranje za interese HDZ-a i Dragana Čovića nije urodilo plodom.

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko govorila je danas za televiziju N1. Komentarisala je svoje europske kolege koje se zalažu za uvođenje građanskog uređenja u Bosni i Hercegovini.

Izdvojila je Zovko Dietmara Kostera, njemačkog ljevičara, kao nekoga ko se bori za građansko uređenje BiH, što se hrvatskoj europarlamentarki nikako ne sviđa.

 

“Sama činjenica da je fajl BiH dodijeljen jednom ekstremnom ljevičaru među socijalistima, od strane i mog kolege Picule, gospodinu Dietmaru Kosteru, koji na sve načine i kroz EP pokušava napraviti taj jedan građanski model države protiv kojeg se mi borimo i pokušavamo objasniti da je to jugoslavenski princip vladavine većine”, rekla je Zovko za N1.

Ona je, također, kazala kako Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu, koristi svoju poziciju za promovisanje građanskog modela.

“Adis Ahmetović koristi tu svoju poziciju i uz negodovanje čak i svojih kolega koje je apsolutno neshvaćeno… Ja sam bila u Bundestagu i razgovarala sam i sa gospodinom Mijatovićem ispred ‘Zelenih’ koji je koautor rezolucije… i vidjela sam da tu stvarno nema za prostora za razgovor. Znači ‘Socijalisti’ i ‘Zeleni’ kroz Bundestag idu sa ovom rezolucijom”, poručila je vidno razočarana Zovko čije dugogodišnje lobiranje za interese HDZ-a i Dragana Čovića nije urodilo plodom.

Slobodna Bosna/N1