ŽELJANA ZOVKO U AKCIJI: Pogledajte šta je HDZ-ova europarlamentarka kazala o Milanovićevoj posjeti Dodikovom imanju (VIDEO)

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen govorila je jučer o stanju Unije u Europskom parlamentu te objavila prijedloge za zaustavljanje i obaranje cijena energije. Komentirajući njezin govor za N1 Željana Zovko je rekla:

“Govor je očekivan. Pokušava se održati jedinstvo prema pomoći Ukrajni i umanjiti štete koje će nanijeti energetska kriza. U nekim zemljama članicama imamo problem, građani će se suočiti s rastom cijena energenata, a nije se moglo postići jendinstvo da se stavi krajnja cijena na plin.”

Ne smatra da je to popuštanje Putinu:

“To je umijeće trenutno mogućeg i realnost. Tražilo se da se Komisija suoči s realnošću. Neke mjere i ciljevi se moraju prilagoditi, mi kao Europska pučka stranka znamo da se neki planovi ne mogu implementirati. Ne želimo da nestane srednja klasa, da imamo veliku razliku bogatih i siromašnih, ali želimo održati jedinstvo u borbi s diktaturom i autokracijom kao u Rusiji.”

Ističe da Komisiji trenutno nije potrebna ideologija i ideološke razlike, a na pitanje ima li se EU snage baviti Zapadnim Balkanom odgovara:

“Voljela bih da se iskristalizira ono da se dovoljno ne sluša o mogućim posljedicama, ne sluša se dovoljno. Imamo Tursku koja se postavlja kao medijator, a rade nedemokratske stvari. Treba osluškivati sigurnost vanjskih granica EU-a. EU će se baviti proširenjem, to je najbitnije sredstvo za mir i stabilnost samih granica. BiH je status quo zbog neaktivnosti u samoj zemlji da se donesu promjene izbornog zakona. BiH tone u sve dublju krizu.”

Zoran Milanović jučer je gotovo tri sata proveo na privatnom imanju Milorada Dodika.

“Hrvatska se ne treba vezati ni za koju osobu u BiH. Hrvatska štiti Hrvate, to treba biti pozicija Hrvatske. To je Milanovićev osobni izbor“, kazala je ona.

https://www.youtube.com/watch?v=Dfl4mkwj8n0&feature=emb_title

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više