Željko Komšić o Miloradu Dodiku i Zoranu Milanoviću bez ustezanja: “Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda”

Na naovde da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović negirao genocid u Srebrenici je reagirao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Također se osvrnuo i na izjavu člana Predsjedništva Milorada Dodika o tome kako u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično.

Reakciju aktuelnog člana Predsjedništva i kandidata na narednim izborima prenosimo u cjelosti.

Evo šta je poručio Komšić.

“Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik.

Rekao je da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno.

Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića, dodaje, je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu.

“Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda. Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji.

Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti”, prokomentarisao je Komšić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više