Kategorije
VIJESTI

ZENIČANIN NEKADAŠNJI TAKMIČAR ZMBT: Ubola me s leđa i gledala hladnokrvno, spasio me njen ljubavnik

Zeničanin Senedin Gračić (22) još je u teškom zdravstvenom stanju nakon što ga je u njegovoj kući na Bilmišću izbola Azra H. sa kojom je živio u izvanbračnoj zajednici.

U ekskluzivnoj ispovijesti iz bolnice za “072info”, Gračić je ispričao sve detalje incidenta koji je potresao mještane Bilmišća koje je sinoć bilo prepuno policije.

Sjedio sam kući, na terasi. Sve je bilo uredu, dok nisam dobio na mobitel fotografiju supruge sa drugim muškarcem. Poslao mi je to poznanik i rekao “Evo ti žena, vidi šta ti radi – priča Zeničanin za 072info.
Odmah nakon što je dobio fotografiju nazvao je Azru i pitao je šta se dešava, te zvao da odmah dođe kući.

Nazvao sam je da dođe, međutim, ona je došla s njim. To je stariji čovjek, može joj otac biti, naš prvi komšija – govori Zeničanin.
Ističe da nije bilo nikakve pretjerane rasprave, nego je njegova žena premetala stvari, gurnula stol, na šta je on rekao da prestane.

Rekla mi je “Vidjet ćeš sad sve”, a potom otišla do kuhinje po kuhinjski nož. Pričao sam s njenim ljubavnikom, šta joj je već, zatim je ona prišla iza leđa i ubola me. Kada me ubola, mislio sam da me samo udarila. Ali kada sam vidio krv, shvatio sam da me ubola. Riječ je o rani dubokoj 20 cm, u predjelu bubrega – prepričava Gračić.
Potom je, dodaje, pao, a upomoć mu je doskočio ženin ljubavnik dok je ona sve samo gledala.

Nakon što sam pao taj njen momak, ljubavnik, šta je već mi je pomogao. Ona me gledala hladnokrvno, nije mi željela pomoći iako me pokušala ubiti. Ubrzo su došli hitna i policija – tvrdi on.
Ističe da još nije dobro, te da jutros nije mogao ustati na noge. Sa Azrom je živio u izvanbračnoj zajednici tri godine.

Imali smo problema, ali sitnih kao i u svakom braku, malo svađe, malo svega. Nismo se nikada tukli. Vjerujte, nakon ovoga još dobivam slika da je bila sa još nekim momcima – tvrdi Zeničanin.
Na kraju razgovora iz zeničke bolnice ističe da je očekivao, ali da se Azra nije javila. Jutros nije mogao ustati na noge.

Nije mi se javila. Očekivao sam da će se javiti ona ili njena majka. To je svjesno uradila. Osjetio sam neku napetost zadnjih sedam dana, kao da smo dosadili jedno drugom. Pretpostavljao sam da me vara, ali da će dovesti drugog i izbosti u mojoj kući – nisam mogao ni usniti – zaključuje Gračić.

072 info