ŽESTOKA OFANZIVA NA SJEVERU: Ukrajinska vojska razbila ruske snage kod Balaklija!

Ukrajina je izvijestila kako je od početka sedmice oslobodila više od 20 mjesta u područjima pod okupacijom ruskih snaga u regiji Harkiv.

“U ovom trenutku, naši su vojnici prodrli do 50 kilometara duboko iza neprijateljske odbrambene linije”, rekao je novinarima u četvrtak predstavnik glavnog štaba Oleksij Hromov.

Dodao je kako se na oslobođenim teritorijima nastavljaju “čistke od neprijatelja”. Ukrajinske snage također su se probile do 2 kilometra pored Kramatorska u istočnoj regiji Donecku.

Uspjele su potisnuti ruske snage pored Slovjanska do 3 kilometra te osloboditi selo Ozerne. Popodne su ukrajinske vojne snage objavile video iz centra Balaklije, grada koji je do danas bio okupiran. Na snimci se vide oklopna vozila s ukrajinskim zastavama kako prolaze kroz centar gradića od 25.000 ljudi.

U južnoj regiji Hersonu potisnule su ruske snage do 2 kilometra, a u nekim područjima i do nekoliko desetina kilometara.

Ukrajina je u protivnapadu ukupno osvojila više od 700 kilometara kvadratnih teritorija, rekao je glasnogovornik štaba.

Situaciju na drugim dijelovima ratišta opisao je kao “tešku, ali ne kritičnu”, dok ruske snage nastavljaju s napadima.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više