ŽESTOKA REAKCIJA MINISTRICE TURKOVIĆ NA ISTUP GRLIĆ RADMANA: “Ovo su potvore i dezinformacije koje, u maniru proruskih proxy politika, destabiliziraju region!”

VIJESTI

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je na izjave ministra vanjih poslova Gordana Grlića Radmana rekavši da je apsolutno neshvatljivo da šef diplomatije jedne države članice EU i NATO izjavi ovako opasnu neistinu!

“Potpuno je jasno da u BiH ne može ući niti iz nje može izaći niti jedan metak, a da saglasnost ne daju nadležne institucije u kojima su predstavnici svih konstitutivnih naroda i ostalih.To govori da se radi o zlonamjernoj izrečenoj neistini i zlonamjernom pokušaju diskreditacije ne mene lično, nego jednog cijelog naroda i države,” rekla je Turković, dodavši:

 

“Ovo su potvore i dezinformacije koje, u maniru proruskih proxy politika, destabiliziraju region.”

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Podsjetimo, komentarišući situaciju u našoj zemlji, Grlić Radman je izjavio kako “ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje”.

“Imamo s čime hvaliti, ali govoriti znate o prosperitetnoj BiH. U tome je i rješenje, ali zašto je dolje visoki predstavnik. Pa jer je to država sa demokratskim defiticom. Hrvati su stiješnjeni između srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma. Pa njima dolje nije lako, sjetite se onih huškačkih prosvjeda. Prijeti im se ratom, prebrojavanjem. Ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje”, poručio je.

Piše: Slobodna Bosna