Kategorije
VIJESTI

ŽESTOKO SE KUHA NA KOSOVU: Blokade puteva, teški kamioni prepriječili ceste, narod na ulicama, sirene ne prestaju… (VIDEO+FOTO)

Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča, sirene odjekuju u Kosovskoj Mitrovici i Zubin Potoku.

Blokirani su putevi Zubin Potok – Mitrovica, u mestu Varage. Na ovom putu nalaze se teški kamioni, javlja Nova.rs.

Zvuk sirene traje već sat vremena i veoma je intenzivan, a kako javlja portal Kossev, mnogi su građani uspaničeni zbog čega se i okupljaju.

Na snimcima koji se šire društvenim mrežama mogu se vidjeti ljudi koji se sklanjaju sa ulica, ali i veliki broj njih koji se ponaša kao da je sve normalno.

Automobilima je blokiran put Leposavić – Mitrovica, u mjestu Rudare, kod Krsta.

alt

Na ovim putu se nalazi i jedan broj građana.

alt

Građani su počeli da se okupljaju u centru Sjeverne Mitrovice u kojoj se od 17. 40 sati čuju sirene za uzbunu, a kako nezvanično saznaje izvještač portala Kosovo onlajn narod je u mjestu Rudare kod Zvečana postavio barikade.

Građani se okupljaju, nezadovoljni uvođenjem mjera reciprociteta, čija bi primjena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumjevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Građanima sa dokumentima Srbije će biti uručen ulazno-izlazni dokument, a sutra počinje i preregistracija vozila sa tablicama Republike Srbije na kosovske.

Oko 18:15 časova pripadnici policije Kosova zatvorili su administrativni prelaz na Brnjačkom mostu i tako blokirali sav promet putnika i robe preko ovog prelaza i iz pravca Kosova.

Situacija je identična i na administrativnom prelazu Rudnica, s tim što policija propušta samo vozila sa kosovskim registarskim oznakama, javljaju beogradski portali.

SB

Napišite Komentar..