ZLATAN BEGIĆ PORUČIO STRANAČKIM KOLEGAMA U ZENICI: “Vodite računa šta radite…” (VIDEO)

VIJESTI

Državni parlamentarac DF-a Zlatan Begić komentirao je odluku kantonalnog odbora te stranke Zeničko-dobojskog kantona da uđe u skupštinsku većinu sa SDP-om, strankom Fuada Kasumovića, NiP-om, Našom strankom i NES-om.

On je izrazio rezervu prema toj odluci i pozvao kolege da “vode računa šta rade”.

“Što se tiče te odluke, kod nas je pravilo da kantonalni odbori zauzmu svoje stavove. To nije bilo predmetom bilo kakve rasprave na stranačkim organima. Ja ne poznajem u detalje situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu. Ali imajući u vidu sve ovo što se radilo posljednjih godina, ja bih ovim putem poručio kolegama u ZDK da dobro vode računa šta rade”, kazao je Begić za Hayat TV.

https://www.youtube.com/watch?v=CpCncKsPa-0&feature=emb_title

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Kazao je da bi želio da ga vrijeme demantuje, “ali ovo može biti samo trik da se DF uvuče u tu priču da isporuči svoje zastupnike u smislu glasanja za Dom naroda i da ih provozaju jedan krug i da ih izbace na narednoj stanici, da uvuku HDZ”.

Podsjetimo, stranke okupljene u tzv. “Šestorku” u Zeničko-dobojskom kantonu održale su danas konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o pregovorima i formiranju vlasti u kantonu, te na kojoj je objavljeno da je sklopljena programska koalicija u ovom kantonu.

“Šestorku” koju čine BHI KF, SDP BiH, DF, NiP, NES i Naša stranka postigli su sporazum o programskoj koaliciji u okviru koje će nastupati u naredne četiri godine.