ZLATKO MILETIĆ NAKON OTKAZIVANJA SJEDNICE DOMA NARODA PARLAMENTA BiH: “Špirić ne govori istinu, da su željeli usvojili bi zakone” (FOTO)

VIJESTI

Delegat u Domu naroda PS BiH Zlatko Miletić kazao je kako predsjedavaići Nikola Špirić (SNSD) nije upravu kada kaže da je preuranjeno za održavanje hitne sjednice i da je sve postizborna kampanja, kako bi se usvojili zakoni o akcizama i PDV a o kojima se danas trebalo raspravljati na otkazanoj hitnoj sjednici na kojoj se nisu pojavili delegati iz reda srpskog naroda.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao je danas na hitnoj sjednici razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH. Medijima su se obratili predsjedavajući Nikola Širić i delegat Zlatko Miletić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Delegat u Domu naroda PS BiH Zlatko Miletić kazao je kako predsjedavaići Nikola Špirić (SNSD) nije u pravu kada kaže da je preuranjeno za održavanje hitne sjednice i da je sve postizborna kampanja, kako bi se usvojili zakoni o akcizama i PDV a o kojima se danas trebalo raspravljati na otkazanoj hitnoj sjednici na kojoj se nisu pojavili delegati iz reda srpskog naroda.

“Mislim da ne postoje prepreke da se danas ovi zakoni usvoje. I ne slažem se sa gospodinom Špirićem da je ovo kao postizborna kampanja. Da su zaista željeli to uraditi mogli su to uraditi bez izgovora. Vrtimo se u začaranom krugu. Ja imam pritisak kada je u pitanju američka administracija koja na kaplaju stavlja na “crne liste”. Sramota je da to radi američka administracija i da to treba da rade institucije države. Moramo postaviti neka druga pravila odgovornosti da u novom mandatu uspostavimo pravdu u BiH”, kazao je Miletić.