Zlostavljanje životinja: Pas 10 dana zatvoren u vozilu, građani apeliraju na nadležne

Zlostavljanje životinja: Pas 10 dana zatvoren u vozilu, građani apeliraju na nadležne

VIJESTI

Na lokalitetu Dobrinje u Sarajevu, građani su potrešeni zbog teškog slučaja zlostavljanja životinje. Pas, koji je već deset dana zatvoren unutar vozila na velikom parkingu na adresi Avde Čuka, postao je žrtva nebrige i nemara vlasnika.

Građani su prvi put prijavili ovu zabrinjavajuću situaciju jučer, nakon što su primijetili da pas boravi unutar vozila 24 sata dnevno.

Udruženje “Prijatelji životinja” iz Sarajeva na svojoj stranici tvrdi da je u pitanju vozilo marke Seat.

Građani su pozvali inspektore veterinarske inspekcije i nadležnu policijsku stanicu Dobrinja.

Pas je izložen stresu, gladi, žeđi i opasnosti po vlastiti život., poručuju.

” Jučer smo zaprimili prijavu da se na lokalitetu Dobrinje, veliki parking na adresi Avde Čuka nalazi vozilo unutar kojeg već navodno 10 dana živi zatvoren pas 24h dnevno.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Slijedom istog smo se uistinu i uvjerili u prijavljene navode, nakon kojih smo podnijeli prijavu nadležnoj policijskoj stanici, no pas je i danas takodjer cijeli dan u vozilu ‼️‼️ Da li neko ima detaljnije informacije šta se ovo dešava?

Radi se o vozilu marke Seat Reg oznaka: J57-A- 109.(video priložen). Koliko dugo će pas biti još živ dok nadležni reaguju na nama je da vidimo ⁉️”, poručuju iz Udruženja.

Apeliraju na sve koji imaju informacije o vlasniku vozila ili situaciji da ih podijele s nadležnim organima, a također pozivaju nadležne da hitno reagiraju i spase ovog nesretnog psa od daljnjeg zlostavljanja.