Kategorije
VIJESTI

Zna da će biti “izdajnik, halal Srbin i izrod”: Vojin Mijatović već stigao u Potočare

SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska Vojin Mijatović najavio je prije nekoliko dana da će se 11. jula, kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici sa delegacijom svoje stranke još jednom pokloniti žrtvama.

Naš reporter iz Srebrenice danas u popodnevnim satima je zabilježio da je Mijatović u Potočare stigao dan ranije, a na fotografiji se vidi da je u društvu Ćamila Durakovića, odbornika u Skupštine Opštine Srebrenica.
Mijatović je ranije istakao da je biti u Srebrenici 11. jula civilizacijska norma te da je godišnjica genocida zajednička rana svih u BiH.

“Život je pun izbora i tako svako od nas bira svoj put. Svi oni koji za radi dobijanja glasova stoje na pogrešnoj strani ne zaslužuju ništa sem prezira. U ponedjeljak sam u Srebrenici sa delegacijom SDP BiH Banja Luka, poklonit ćemo se još jednom žrtvama genocida”, naglasio je Mijatović.

Ističe kako će zbog svoje odluke da ponovno prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici biti “izdajnik, halal Srbin, izrod” te da će ga tako okarakterizirati “režim i režimska opozicija”.

Podsjećamo, MIjatović je i prošle godine u Potočarima odao počast žrtvama genocida u Srebrenici

“11.07.1995. godine ovde su pojedinci iz mog naroda počinili genocid nad nevinim civilima iz mog naroda. Ova rečenica je teška na koji god svetski jezik da je prevedete. Večni mir žrtvama, da se nikom nikad ne ponovi“, naveo je Mijatović prošle godine u svojoj objavi na Twitteru..

Napišite Komentar..