Kategorije
VIJESTI

Zoran Milanović otvoreno o Bakiru Izetbegoviću: “Slušam sina čovjeka kojeg je Tuđman odlikovao, prijeti”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, komentarisao je izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, poručivši kako nacionalna sigurnost hrvatske nije ugrožena ratom u Ukrajini, već stanje u BiH

“Jučer slušam Bakira Izetbegovića, sina čovjeka kojeg je Tuđman odlikovao najvećim državnim veleredom, zbog suradnje sa HV-om u ratu u BiH.

Vojskom koja je oslobodlila Bihać i pola BiH, spasila tisuće muslimanskih i bošnjačkih života, čovjek prijeti oružjem. Prebrojava koliko ih ima, koliko dronova ima. Je li to normalno?”, kaže Milanović

Kaže da Hrvatska ne treba “gluho i bez treptaja” slušaju, kako kaže, prijetnje iz BiH.

“Jezik mržnje i netrpeljivosti se valja sarajevskim ulicama.

Prijeti se Visokom predstavniku, koji je sam kriv za to, jer ide u izmjenu Izbornog zakonai Ustava FBiH, kojim se Hrvatima ne daje ništa, ali i to malo je previše.

I ljuta mu prijeti, pa se prepadne pod pritiskom mahale i kasabe, birtije, ulice ili Berlinske policije”, dodaje Milanović

U BiH se kaže, događa drama, na par kilometara dalje. Srećom neće biti pucnjave jer nema oružja. Prijeti se oružjem, poručuje.

Za Schmidta kaže kako je podkralj.

“Niko ga nije izabrao, sigurno ne politički narod. Ni proceduralno nije prošao proceduru u Vijeću sigurnosti UN-a, na šta sa punim pravom ukazuju i Rusi, Kinezi i Srbi, ali i Hrvati.

To je činjenica. Sada će netko ko je bio pomoćnik državnog tajnika u Njemačkoj, meni predsjedniku jedne članice EU govoriti da sam ga uvrijedio. Dobrodošao u svijet odraslih gospodine Schmidt”, poručuje Milanović – prenosi N1.

On poručuje da su Schmidtove ovlasti ogromne i da o njima ovisi opstojnost naroda kojem i Milanović pripada.

Napišite Komentar..