“ZORANE, ČUVAJ MORE”: Orban i Milanović večerali na Paklenim otocima kod Hvara

Mađarski premijer Viktor Orban odmara se na Jadranu, a u petak navečer susreo se s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem u jednom restoranu na Paklenim otocima kod Hvara, pišu 24sata.hr.

Ovaj portal piše da su Milanović i Orban “uhvaćeni” u jednom od restorana na Paklenim otocima. Zoran Milanović je čuo da je Orban u blizini pa su se tamo i našli na večeri gdje su i pozirali.Zoran Milanović često ljetuje na Hvaru u državnoj rezidenciji, a i Hrvatska je mila Viktoru Orbanu.

Njega su početkom mjeseca snimili i u Milni na Braču, a ranijih godina ljetovao je i na Mljetu. Orbanu se početkom mjeseca na Visu pokvario gumenjak pa su ga pasarom prebacili na večeru, pisala je Slobodna.

(Foto: Čitatelj 24sata.hr)

No, Orban j poznat i po izjavi o tome da bi Mađarska imala more da joj ga nisu uzeli. Ova izjava izazvala je prije tri mjeseca puno reakcija u Hrvatskoj.

 

“Da nam nisu uzeli more i mi bismo imali luku. Oni koji imaju more i luke mogu donijeti naftu na tankerima”, rekao je tada Orban.

Ta rečenica nije zasmetala Milanoviću koji je tada kazao da “izjava mađarskog premijera Viktora Orbana da je Mađarskoj „oduzeto more“, ne predstavlja opasnost za Hrvatsku”.

“Njegove sitne palanačke opsesije (jadranskom) obalom i velikom Mađarskom su dio njegovog repertorara, on nije opasnost za Hrvatsku“, rekao je Milanović u maju novinarima u Zagrebu upitan o Orbanovoj izjavi da je Mađarskoj oduzeto more, aludirajući na dio jadranske obale.

(“SB”)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više