Kategorije
VIJESTI

ZVIZDIĆ ODBRUSIO IZETBEGOVIĆU: “SDA je u čvrstoj koaliciji s SNSD-om i HDZ-om!”

Izjava lidera Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović da sedam stranaka svojim dogovorom o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH pomaže SNSD-u i HDZ-u izazvala je oštre reakcije među probošnjačkim političkim faktorima.

Na ove njegove tvrdnje odmah je reagirao Denis Zvizdić, član Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i drugi zamjenik predsjednika Naroda i pravde, na svom službenom Twitter profilu, kazavši kako su izjave lidere SDA obmana i vrijeđanje inteligencije građana.

“Izjava Bakira Izetbegovića da kandidatura Denisa Bećirovića “pomaže SNSD-u i HDZ-u” je obmana i vrijeđanje inteligencije građana. Istina je da je SDA u čvrstoj koaliciji s SNSD-om i HDZ-om na razini BiH, i još čvršćoj s HDZ-om na razini FBiH, tako da je jasno tko kome stvarno pomaže”, kazao je Zvizdić.

 

Podsjetimo, Izetbegović je kazao kako unutar ove grupacije, kako on navodi, ne postoji zajedničko gledanje ni na ključno pitanje “problema s HDZ-om.

“Taj potez pomaže SNSD-u i HDZ-u, jer ih na neki način amnestira, odustaje od borbe s onima koji su istinski problem BiH i, umjesto toga, unosi razdor u probosanski blok. SDA, koja se veoma solidno nosi s blokadama i koordiniranim pritiscima SNSD/HDZ, i koja ima podršku naroda, jer u posljednja tri izborna ciklusa ta podrška nije pala ispod 275.000 glasova, bit će napadnuta od interesne koalicije stranaka koje pojedinačno u prosjeku imaju deset puta manju podršku, i koje ideološki nemaju nikakvu poveznicu. Dakle, umjesto da svi zajedno usmjerimo energiju kojom bismo odgovorili spregu HDZ-SNSD, energija tih stranaka će biti usmjerena protiv patriotske SDA i mene. Unutar ove grupacije ne postoji zajedničko gledanje ni na ključno pitanje problema s HDZ-om”, kazao je Izetbegović u intervju za portal Vijesti.

Napišite Komentar..